Persoonlijk

4 tekenen dat ik op vakantie moet

 

Vrijdag is het zover, dus het duurt niet lang meer: op vakantie naar Toscane. Vakantie is natuurlijk super super super chill. Er zijn vaak verschillende redenen waarom je uitkijkt naar je vakantie. De leuke dingen die je gaat doen, de gezelligheid die daarbij komt kijken, de zon, de zee, het strand, bruin worden… Noem maar op. Uiteraard zijn dat dingen waar ik nu ook heel veel zin in heb. Maar er is één ding dat voor mij op dit moment het aller belangrijkste is: tot rust komen. En dan heb ik het niet over gewoon ff paar keer uitslapen en de hele dag in de zon liggen bakken. Sowieso is dat wel part of the plan en gaat dat wel helpen, maar er is meer voor nodig. Een soort volledige cleansing. Rust in m’n lijf, rust in m’n hoofd. Toscane, you ready?

Mijn lichaam laat me op verschillende manieren weten dat ik echt toe ben aan vakantie.

1. Huid
Om te beginnen is mijn huid al een paar weken niet meer wat het geweest is. Waar ik normaal nooit echt last van onzuiverheden heb, lijkt mijn gezicht nu de ideale plek voor mee-eters en puistjes. Mijn probleem is dat ik daar dan vervolgens niet van af kan blijven waardoor mijn gezicht er nu uitziet als een soort maanlandschap. Oke, ik overdrijf maar het is gewoon ontzettend irritant en die onzuiverheden moeten gewoon even moven. Daarnaast heb ik donkere kringen onder mijn ogen waar je u tegen zegt. Hoog tijd dus om daar eens even het zonnetje op te laten schijnen en een kleurtje op te gooien.

2. Vol hoofd
De laatste loodjes van een nieuw project op werk, een verbouwing en verhuizing… Mijn hoofd is een beetje vol. Op de een of andere manier krijg ik het niet goed gestructureerd. Ik ben dan ook super snel afgeleid. Met mijn hoofd zit ik al in ons nieuwe huis, maar we hebben nog niet eens de sleutel. Er moet voor mijn gevoel nog zoveel gebeuren voordat we daar eindelijk kunnen gaan wonen. Terwijl als ik voor mezelf opsom wat er nog moet gebeuren, het allemaal wel meevalt. Aanstelleritis noemen ze dat ook wel. Daarnaast zijn we op het werk een nieuw project aan het afronden, wat een druk en heftig (wel super leuk) project was. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst, toch? Het enige waar ik me druk om wil maken op vakantie is of ik geleidelijk bruin word en of ik pasta of pizza als avondeten moet nemen.

3. Nieuwe energie
Even mentaal opladen zodat ik er weer tegenaan kan. Overal weer even met een frisse blik tegenaan kijken. Nieuwe inspiratie, je kent het wel. De stress weg en niet snel gefrustreerd raken. Of zit dat gewoon in mijn karakter? Ik heb vorige week Valdispert gekocht om te kijken of dat uitkomst biedt maar so far merk ik niet heel veel verschil. Vakantie gaat daar denk ik wel verandering in brengen.

4. Moeeeeee
Ja, spreekt voor zich toch? Ik kom zo ontzettend slecht mijn bed uit. Ik slaap gewoon niet bij en blijf moe. Alle redenen hierboven hebben hier natuurlijk mee te maken. Dus fysiek uitrusten is ook echt een must voor op vakantie. Verantwoord lui zijn, liggen, dutten, slapen, hangen, zwemmen, ontspannen. I. Need. It. Er komt een spannende en drukke tijd aan wanneer we terug zijn van vakantie. Erg belangrijk dus dat ik volledig uitgerust terugkom, dan kan mijn buik het ook allemaal aan.

Dus, Toscane. Here I come. Klaar om nieuwe energie mee terug te nemen en mijn kopzorgen achter te laten. Joeehoee!

Geef een reactie