Tips

6 x no stress met Spotify

Hoofdpijn. Zware ledematen of misschien zelfs pijnlijk. Weinig concentratie. Prikkelbaar. Een opgejaagd gevoel, druk op de borst en keel. Gaat er al een belletje rinkelen? Ding ding ding ding, stress. Als je last hebt van (onder andere één van) deze klachten, heb je hoogstwaarschijnlijk last van stress. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat ik mijn stress inmiddels wel onder controle had. Ging best lekker dacht ik, zo schreef ik ook vorige week. Tot ik gisteren aan het eind van de middag ineens een zeer onaangename druk op mijn borst en keel voelde. Alsof ik een marathon had gelopen, zo voelde het. Ik nam het niet te serieus en dacht dat het vanzelf wel over zou gaan. Maar ik werd er vanochtend gewoon weer mee wakker. Omdat het echt niet goed voelde, zocht ik toch even naar de mogelijke oorzaken. Naast dat ik volgens internet hartritmestoornissen heb en mogelijk een hartaanval krijg, lijkt het er op dat dit kwaaltje toch echt van spanning komt. Onbewust dan denk ik? Al stond er gisterenavond ook wel iets spannends op het programma, daar vertel ik later deze week over.
Dat drukkende gevoel ging alleen niet weg en dus heb ik even maatregelen genomen. Ik heb een flink kop thee gezet, heb daar ongeveer een soeplepel honing in gegooid en ben op Spotify op zoek gegaan naar rustgevende afspeellijsten. Ik heb mijn koptelefoon opgezet en ben even in mijn eigen wereldje gaan werken met het geluid van watervallen en tjilpende exotische vogels op de achtergrond. En dat was fijn. Zo fijn dat ik die afspeellijsten graag met jullie wil delen. Heb je even behoefte aan rust en kalmte terwijl je aan het werk bent? Of wil je gewoon relaxt op de bank liggen? Deze lijsten helpen je daarbij! Klik op de afbeelding om de lijst te openen.

1. Meditate to the Sound of Nature
In deze lijst vind je rustige muziek gecombineerd met geluiden uit de natuur. Denk aan vogels, regen, watervallen, golven, wind, noem maar op. Alles vind je in deze lijst. Het brengt ontspanning en focus. Ook nog eens goed voor je blaas want door die regengeluiden moet je waarschijnlijk wel vaak plassen 😉

 

2. Deep Focus
Geen natuur in deze lijst. Hier vind je rustige nummers met kalme melodieën. Variërend van pianomuziek tot rustige rock, soms ook vrolijk. Helpt je echt om geconcentreerd aan de slag te gaan. ?

 

 

3. SPA Treatment
Ooit naar een wellness geweest? Deze lijst is een wellness voor je soul, zo staat ook in de omschrijving. In deze vijf uur durende lijst staan maar liefst 77 rustgevende nummers. Heel erg geschikt om thuis op te zetten terwijl je lekker op de bank ligt. Wedden dat je rustig wordt? ?

 

 

4. Stress Relief
Deze lijst bestaat voornamelijk uit rustige pianomuziek en zogeheten ambient tonen. Je vindt onder andere Comptine d’un autre été, l’après-midi van Yann Tiersen in de lijst. Je weet wel, van Amelie. Die ene die iedereen op de piano wil kunnen spelen. Daarnaast ook een slaapliedversie van The Sound of Silence. Anyway, het is een beetje somber hier en daar maar wel heel erg ontspannend. Heerlijk voor op de achtergrond. ?

 

 

5. Peaceful Retreat
Deze lijst lijkt een beetje op die hierboven. Iets minder piano, meer ambient. De harp komt een aantal keer voorbij, onder andere in een prachtige versie van Mad World. Muziek waarbij je je goed kun concentreren of juist bij kunt wegdromen. Kan allebei. ?

 

 

6. Nature Sounds
Dieren, dieren! Puur natuur geluiden. Regen met heftige onweer, het oerwoud, vogels en zelfs apen. Je waant je in een tropisch regenwoud wanneer je deze lijst opzet. Ik word er super zen van. En jij? ?

One Comment

Geef een reactie