Algemeen

Biergist en Omega-3 Visolie: waarom?


Toen ik net ziek was wilde ik doormiddel van voedingssupplementen meer vitamine binnen krijgen. Helaas ging dat goeie voornemen niet door, want ik hield multivitamine niet binnen. Jammer.

Een paar weken terug dacht ik dat het inmiddels wel veilig was om een vitaminepilletje erin te knallen, maar ook die kwam weer terug. Ook jammer. Om toch wat goede voedingssupplementen binnen te krijgen nu het niet helemaal lekker gaat, ging ik op onderzoek uit. De foto verraadt het al: biergist tabletten en omega-3 visolie capsules vond ik het proberen waard. Nu hoor ik je vragen: waar is dat dan precies goed voor? Nou, komt dat even goed uit. Dat ga ik hier vertellen.

Biergist
Laten we even beginnen bij biergist. Wat is het überhaupt? Het woord zegt het al: iets met bier en iets met gist. Klopt. Je kunt het dan ook vinden in bier, maar daar gaat het nu niet over. Biergist is rijk aan vezels. Dat is natuurlijk helemaal toppertje voor je stoelgang. Je darmflora verbetert er door. Pluspunt! Daarnaast kan biergist een rol spelen bij stress. Er zit namelijk veel vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12, B15) in biergist, wat positief kan werken tegen stress. Het is dus ook mega handig als je vegetariër bent, want door dit pilletje krijg je wel voldoende B12 binnen. Whoop! Naast vitamine B (en andere vitamine en mineralen) zit biergist ook boordevol ijzer!

Wanneer je een zwak afweersysteem (guilty!) hebt kan biergist ook een uitkomst bieden. Het ondersteunt namelijk je eigen afweercellen bij het verdrijven van indringers. Ook draagt biergist bij aan het herstellen van cellen wanneer deze beschadigd zijn. Wat een weelde.

Nu ik momenteel veel stress heb, is mijn huid ook weer een regelrechte ramp. Maskertjes, scrubben… het helpt voor geen meter. Ik had verwacht dat de zon wonderen zou doen maar door de vette zonnebrandolie werd het alleen maar erger. Balen. Maar weet je wat nou leuk is? Echt, biergist is overal goed voor. Je huid wordt er namelijk erg gelukkig van! Komt ook weer door die vitamine B. Bij het innemen van biergist wordt je bloedsuikerspiegel in balans gebracht waardoor acne vermindert. Het herstelt je huid ook sneller. Is het dan echt een wondermiddel?

Omega-3 visolie
Vette vis is goed voor je (tot op zekere hoogte dan). Voor diegene die net als ik niet zo van vis houden, is daar Omega-3 visolie. Net als biergist is dit voedingssupplement ook weer goed voor een hele hoop dingen. Zo moet visolie ook goed zijn voor je huid en vermindert het ook stress. Maar dat niet alleen, het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, verbetert het zuurstoftransport en het verlaagt de bloeddruk. Allemaal mooi meegenomen.

Maar, één van de dingen waarom ik visolie wilde gebruiken is dat het de pijn in gewrichten kan doen afnemen. Soms wanneer ik erg moe ben kunnen mijn polsen en knieën ontzettend zeuren van de pijn. Daarnaast vermindert het ontstekingsverschijnselen waardoor pijn vrij kan komen.

Per dag neem ik twee visolie capsules en negen biergist tabletjes. Die laatste verspreid ik over de dag. Alles neem ik in met een maaltijd. Voedingssupplementen zijn ook absoluut geen vervangers voor gezonde en gevarieerde voeding.

Ik slik het nu een week, dus ik kan er nog niet zo heel veel over zeggen. Ik denk dat ik over een aantal weken pas kan vertellen of deze supplementen ook daadwerkelijk werken, maar het is het proberen waard!

Deze potjes zijn gewoon bij de Kruidvat te koop: Biergist 470 tabletten voor €2,29, Omega-3 Visolie voor €5,99

 

Geef een reactie