Persoonlijk

Doei 2019… Halloooo 2020!

Het is de laatste dag van het jaar. Een tijd voor contemplatie en goede voornemens. Hoe was je jaar? Wat waren de hoogtepunten? Wat heb je dit jaar allemaal bereikt en wat wil je volgend jaar bereiken? Wat moet er anders? Allemaal vragen die rond de jaarwisseling door het hoofd van veel mensen spoken. Toegegeven: normaal gesproken bij mij ook. Maar dit jaar had ik daar geen behoefte aan.

Ik schreef begin vorig jaar wel een blogje met doelen maar heb dit dit jaar heel bewust niet gedaan. Ik heb ze wel, natuurlijk, op verschillende gebieden. Maar ik wilde ze nu eens niet opschrijven zodat ik er misschien wat soepeler mee om kon gaan. Of eigenlijk, zodat ik niet teleurgesteld ben als ik deze doelen niet weet te behalen.

Een terugblik vond ik dit jaar ook geen goed idee voor mezelf. Ik heb prachtige reisjes mogen maken naar Berlijn, Samos, Stockholm en Athene (hier uiteraard later nog een blogje over) en daar ben ik heel dankbaar voor. Maar verder wil ik zo kort mogelijk stil staan bij 2019 en snel door naar 2020. Het verlies van Phoebe en ’tante’ Lijnie zijn daar met name de reden van.

Dat wil niet zeggen dat ik echt een rotjaar achter de rug heb, ik heb natuurlijk ook wel leuke en mooie dingen meegemaakt (de komst van Trix, om maar iets te noemen). Maar sommige dingen hakken er gewoon heel erg in en het gemis van Pheebs overheerst voor mij toch een beetje.

Op de valreep van 2019 kreeg ik toch nog een goed nieuwtje: mijn calprotectine waarden zijn keurig 200, in plaats van de in september genoemde 510. Het stelde mij gerust. Er was dus eigenlijk niet zoveel aan de hand, zo bleek. Waarom die waarde in september dan zo hoog waren is mij een groot raadsel, maar het zij zo.

Morgen begint het nieuwe jaar en ik kijk er naar uit. Het belooft een mooi jaar te worden met een waanzinnige rondreis door Amerika, mijn eerste 10KM race en Paul McCartney in het Goffertpark. Dat is dan meteen ook eigenlijk mijn enige doel voor 2020: er een mooi jaar van maken.

Zie, nu heb toch ik toch nog een beetje teruggeblikt en doelen gesteld… ? Ach ja. Ik wens jullie allemaal een heel erg mooie jaarwisseling en alle geluk in 2020!

3 Comments

Geef een reactie