Algemeen

Help je een handje mee?

Als corona ons één ding heeft geleerd, is het wel hoe kwetsbaar we zijn. Om zo gezond mogelijk te blijven, hebben we weerstand nodig. En voor een goede weerstand, is een gezonde spijsvertering weer nodig! Die is dus ontzettend belangrijk! Maar liefst 70% van alle afweercellen zit in onze darmen. Omdat we zo kwetsbaar zijn, strijdt de Maag Lever Darm Stichting voor meer onderzoek naar onze spijsvertering. Dat doen ze niet alleen voor 2 miljoen mensen met een spijsverteringsaandoening. Dat doen ze voor iedereen. Maar onderzoek kost nou eenmaal geld. Deze week start de collecteweek voor de MLD-Stichting en ik mag meehelpen om zoveel mogelijk geld op te halen! ? Maar dat hoef ik niet alleen te doen, jij kan namelijk ook een handje helpen.

Vraag je je af hoe? Nou, heel simpel! Ik heb een online collectebus aangemaakt die je hier kunt vinden. Doneren gaat heel simpel: bepaal een bedrag en kies een betaalmethode, et voila, het geld wordt regelrecht naar de MLDS overgemaakt. Ik krijg (en wil) hier zelf niets voor, laat ik dat voorop stellen! Alle kleine beetjes helpen! ❤️

Geld is niet alleen nodig voor onderzoek, maar ook voor voorlichting. Tien ik vijf jaar geleden de diagnose kreeg, had ik geen idee wat me te wachten stond en wat voor impact het zou hebben op mijn dagelijks leven. Het is natuurlijk ook lastig voorbereiden op iets wat je niet ziet aankomen. Wanneer er meer onderzoek gedaan kan worden en meer voorlichting gegeven kan worden, kan dit proces voor mensen zoals ik een stukje makkelijker gemaakt worden. Misschien kan de ziekte zelfs eerder aangetoond worden wanneer er meer onderzoek naar gedaan wordt. Hoe dan ook, ik kan niet genoeg benadrukken hoe ontzettend belangrijk onderzoek en voorlichting is en hoe enorm veel het voor mij betekent als jij hieraan je steentje wilt bijdragen.

Er komt zoveel op je af wanneer je ineens een chronische ziekte hebt. Je moet jezelf in eigenlijk weer opnieuw leren kennen. Wat werkt wel voor mij en wat werkt niet? Wat kan ik wel nog makkelijk doen en wat gaat ineens een stuk moeilijker? Daarnaast is er nog het feit dat je deze ziekte (en alle maag-, lever-, darmziektes) niet aan de buitenkant ziet. Meer bewustwording van deze ziektes en de effecten ervan, vind ik onwijs belangrijk. Niet alleen voor mezelf en andere patiënten, maar ook voor hun omgeving. Als iemand jouw feestje overslaat omdat het even niet gaat, is dat niet omdat hij of zij geen zin had in jouw feestje. Het is echt omdat het even niet gaat. Dat is soms heel lastig te begrijpen voor buitenstaanders, zeker als het om jonge mensen gaat. Ik snap dat, maar begrip voor de situatie is zo belangrijk en kan zoveel doen! Vergeet niet dat het voor diegene die het feestje afzegt ook ontzettend vervelend is. Die had waarschijnlijk ook liever op de dansvloer gestaan! ??

Kortom: onderzoek, voorlichting, bewustwording en begrip. Heel belangrijke woorden. Maar om meer bewustwording en begrip te creëren, is er dus meer onderzoek en voorlichting nodig. En daar kunnen we allemaal aan bijdragen. Help je een handje mee? ?

Je kunt hier mijn online collectebus vinden, of de onderstaande QR-code scannen!
Alvast ontzettend bedankt ?

Qr

Geef een reactie