Persoonlijk

Instagramcursus Ontdek je eigen kracht

Als je mij een beetje volgt, weet je dat ik veel bezig ben met zowel fysieke als mentale gezondheid. Je fysieke gezondheid verbeteren is vaak een vrij heldere en relatief makkelijke opgave. Met een gezond eetpatroon, voldoende beweging en genoeg slaap kom je al een heel eind. Je mentale gezondheid verbeteren is daarentegen soms een lastigere klus. Voeding, beweging en slaap daar ook een rol in, maar voor sommige mensen is het wat moeilijker om alles in je bovenkamer netjes op orde te houden. Zo iemand ben ik ook.

Zeker door het thuiswerken ging ik veel meer in mijn hoofd zitten. Er was meer tijd om na te denken. Een paar weken terug kwam er een winactie voorbij op Lisa’s Instagramaccount (Crohn&Ik). We volgen elkaars blog al langer en weten ook waar we mee strugglen. Ze gaf een ticket weg naar de cursus ‘Ontdek je eigen kracht’, opgezet door Marlou Aarding. Over het algemeen doe ik niet vaak mee aan winacties, maar deze sprak mij enorm aan. Ik reageerde en tegen alle verwachtingen in won ik! In dit blogje vertel ik je, samen met Lisa meer over deze cursus en wat wij er aan gehad hebben. En weet je wat leuk is? Ik mag een ticket weggeven voor de nieuwe cursus die maandag 27 juli start! Benieuwd of de cursus iets voor jou is en hoe je mee kunt doen met de winactie? Lees dan snel verder.

Waarom heb ik besloten om mee te doen met de cursus?

Zoë: “Therapiesessies, zelfhulpboeken, eindeloze gesprekken met familie en vrienden, de juiste mensen volgen op social media… Er zijn genoeg manieren om grip te krijgen op die mentale gezondheid. Om te leren hoe je om kunt gaan met jouw denkpatronen en hoe je die kunt doorbreken. Maar soms is dat niet genoeg. Been there, done that. Aan het begin van de coronacrisis had ik mijn laatste gesprek met mijn psycholoog. We kwamen niet verder en ik moet door naar schematherapie. Dat laatste gesprek viel eigenlijk op een heel raar moment. Juist op het moment dat ik door thuiswerken merkte dat ik terugviel in oude denkpatronen. Waarom? Ik miste structuur. Het reizen naar werk, het vaste patroontje, het viel weg. Daar heb ik veel moeite mee gehad. Inmiddels heb ik een structuur gevonden en gaat het al stukken beter, maar er is nog steeds veel ruimte om veel te veel in mijn hoofd te zitten. Ik kon dus wel wat nieuwe inzichten gebruiken. Daarom heb ik besloten mee te doen met de winactie.”

Lisa: “Ik heb eigenlijk heel lang getwijfeld om mee te doen met de cursus. Het afgelopen jaar heb ik vooral op mentaal gebied al keihard gewerkt om een betere versie van mijzelf te worden. De cursus sprak mij daarentegen wel meteen aan, maar ik twijfelde aan mijzelf. Was ik de moeite wel waard
om in mijzelf te investeren. Iets met streng voor mijzelf zijn en niet zo heel veel zelfliefde beschikken. Dat zijn twee punten van het herkenningslijstje wat Marlou heeft gemaakt voor de cursus. Marlou heeft mij een bericht gestuurd, juist op het moment dat ik zo aan het twijfelen was, of ik wou deelnemen aan de cursus. Zij vond mij een geschikte kandidaat en dat gaf bij mij de doorslag.”

Wat waren mijn verwachtingen? En zijn deze waargemaakt?

Zoë: “Van tevoren wist ik dat er verschillende onderwerpen in de modules aan bod zouden komen zoals: meer grip op je energie, zelfliefde en mindset, en voorkomen van een terugval in oude patronen. Er waren ook dingen waar ik nog nooit van had gehoord, bijvoorbeeld het verhogen van je trillingen. Ik verwachtte dus sowieso iets nieuws te leren. Daarnaast verwachtte ik meer inzicht te krijgen in mijn eigen energie (of het gebrek daaraan) en hoe ik daar beter mee om kon leren gaan. Marlou heeft hele simpele maar heldere theorieën die mij anders naar mijn energie hebben laten kijken. Ik leer steeds meer om alle signalen van mijn lichaam te begrijpen en daar op in te spelen, en Marlou’s theorie helpt daar zeker mee. Omdat Marlou zelf ook chronisch ziek is (zij heeft namelijk chronische lyme en fibromyalgie), verwachtte ik ook een hoop herkenning en erkenning van situaties waar ik zelf ook mee te maken heb. Die verwachting werd absoluut waargemaakt.”

Lisa: “Ik heb al best veel geleerd over mijn energiebalans en wat ik het beste kan doen, alleen ik blijf het altijd zo lastig vinden om het toe te passen als het daadwerkelijk nodig is. Ik val in mijn oude patronen en kom in een vicieuze cirkel terecht. Marlou beloofd met de cursus dat je de juiste handvaten krijgt om die oude patronen te doorbreken. Daarnaast volg ik Marlou al een tijdje op Instagram en was ik best jaloers hoe zij met alles om kan gaan en het beste uit haar dag kan halen. Ik verwachtte dus dat zij mij praktische tips kon geven en nieuwe dingen kon aanleren wat betreft hoe ik met mijn (beperkte) energie om kan gaan. En mijn verwachtingen zijn dubbel en dwars waargemaakt. Ik heb zoveel herkenning en eye-openers gehad tijdens de cursus.”

Wat vond ik van de cursus?

Zoë: “In twee weken tijd krijg je via Instagram stories zes modules. Die kun je kijken op een moment dat jou het beste uitkomt. Dat vond ik heel fijn aan deze cursus. Het was echt even een momentje voor mezelf, wanneer het mij uitkwam. Oortjes in en luisteren naar wat Marlou te vertellen had. Het luistert lekker weg en Marlou legt heel duidelijk en rustig uit. Ik had heel vaak momenten waarop ik dacht: dit is heel herkenbaar! Marlou vertelt vanuit haar eigen ervaring waardoor het de cursus persoonlijk maakt. Ik vond het daarom een prettige cursus om te volgen en ook leuk om Marlou een beetje te leren kennen!”

Lisa: “Ik vond de cursus, boven mijn verwachting eigenlijk, heel erg waardevol. Ik vond het fijn dat ik het op mijn eigen tempo kon volgen. Waardoor ik het dus ook wat makkelijker vol kon houden. Tijdens de cursus vertelt Marlou vooral uit haar eigen ervaringen, wat haar heeft geholpen om meer in haar eigen kracht te gaan staan. En door die persoonlijke touch heeft het mij heel erg geholpen. Ik voelde mij niet alleen. Ik heb dus vele nieuwe inzichten gekregen die ik nu kan toepassen in mijn dagelijkse leven, ondanks dat ik veel wist op het gebied van hoe ik het beste kon omgaan met de vermoeidheid.”

Wat heb ik eraan gehad?

Zoë: “Door de cursus ben ik bewuster naar mijn lichaam gaan luisteren en anders naar energie gaan kijken. Ben ik heel moe? Dan probeer ik daar de oorzaak van te achterhalen. Is die oorzaak heel helder en kan ik iets doen om makkelijk te herstellen? Of is het een opstapeling van dingen en moet ik gewoon flink gas terug nemen? Door zo bewust naar je lichaam te luisteren leer je jezelf beter kennen en begrijpen. Door mijn ziekte heb ik op dit gebied al heel veel geleerd, maar deze cursus heeft daar nog een handje bij geholpen.”

Lisa: “Ik heb er zoveel aan gehad, meer dan ik van te voren had bedacht. Zoals ik net al zei heb ik veel eye-openers gehad en vond ik veel herkenning in Marlou haar eigen verhaal. Marlou vertelt op een hele fijne manier, waardoor ik meteen geboeid was om naar haar te luisteren en het goed binnen kwam bij mij. Ik heb nu inzicht gekregen in mijn energiebalans. Maar ook wat ik kan doen om goed naar mijn lichaam te luisteren, heb ik geleerd om voor mijzelf bewuste keuzes te maken en wat mij helpt om niet meer in oude patronen te vallen. Praktische tips en handvaten heb ik gekregen die ik nu nog steeds kan toepassen.”

Wie zou ik de cursus adviseren?

Zoë: “Ben je vaak moe, maar weet je niet precies waar het vandaan komt? Weet je niet goed hoe je kunt herstellen? Dan raad ik je zeker deze cursus aan. Je leert op een andere manier naar energie kijken. Maar dat niet alleen. De cursus is ook geschikt wanneer je merkt dat je regelmatig over je grenzen heen gaat of jezelf wegcijfert voor anderen, ten kosten van jezelf.”

Lisa: “Ik zou de cursus aan iedereen adviseren die dagelijks moeite heeft met zijn/haar (beperkte) energie. Ben je chronisch ziek, of heb je een burn out gehad? Ook voor jou is die cursus dan zeker het waard om te volgen. Maar ook als je al veel weet over wat je kan doen om met je energie om te gaan, alleen het nog niet altijd lukt om het toe te passen. Dan ook kan jij de cursus volgen, want ik zat in hetzelfde schuitje. Het is echt de moeite waard deze cursus van Marlou.”

Ben jij nou enthousiast geworden na het lezen van deze blog en wil je ook graag deze cursus volgen? Ik mag dus een ticket weggeven! Dat doe ik via Instagram. Ga dus snel naar mijn Instagram om te zien wat je moet doen om kans te maken ?

Geef een reactie