Algemeen

Isabel heeft de ziekte van Crohn: ‘Er moeten meer openbare toiletten komen’

Zoals jullie misschien wel weten, werk ik als redacteur voor het NPO Radio 1 programma Nieuws & Co. Vandaag maakte ik voor onze rubriek Waar is Waldy? een item dat dichtbij me staat.

In het kader van Wereld Toiletdag, onderzoekt de Maag Lever Darm Stichting jaarlijks hoe toiletvriendelijk de Nederlandse gemeenten zijn. Voor mensen met hoge nood is het altijd goed om te weten waar en hoeveel openbare toiletten er in de buurt zijn. Isabel Redder uit Coevorden heeft de ziekte van Crohn. Haar gemeente scoort niet zo goed. Ze staan in de top 10 van minst toiletvriendelijke gemeenten. Isabelle heeft al te vaak meegemaakt dat er geen wc te bespeuren is of dat ze ergens niet naar de wc mag. ‘Ik vind dat er openbare toiletten moeten komen, in iedere stad, in ieder dorpje. Het moet voor iedereen toegankelijk zijn en dat is het op dit moment niet. Dat moet echt veranderen,’ vertelt ze tegen Waldy. 

Ik ben enorm blij dat ik via mijn werk vandaag, samen met Isabel en mijn lieve collega’s dit probleem op nationale radio onder de aandacht kon brengen.

Hieronder kun je het item terugluisteren:

Geef een reactie