Persoonlijk

Mijn hoogtepunten van 2017 ?


Morgen is het alweer december, de laatste maand van het jaar. Ook wel een van mijn favoriete maanden van het jaar, aangezien ik van weinig gelukkiger word dan van kerst. Nu de laatste maand ingaat, is het een mooi moment om terug te blikken op 2017. Wat waren de hoogtepunten? Wat zijn mijn persoonlijke ontwikkelingen? Tijd voor een lijstje!


Maart
Disneyland Parijs bestaat dit jaar 25 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. In maart werkte ik nog voor Looopings en wij mochten uiteraard niet ontbreken op dit feestje. Eind maart reisde we daarom af naar Parijs voor een weekendje Disney waar zowel de 25e verjaardag werd gevierd met een nieuwe show én waar de vernieuwde Star Tours-attractie geopend werd. Hoe vervelend. Ik vind Disneyland Parijs echt beyond fantastisch en daarom verdient dit tripje zeker een plekje in de hoogtepuntenlijst!

April
We blijven nog even bij Looopings, want nog geen twee weken later zaten we in het vliegtuig naar Salou voor de opening van de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Een belachelijke reis aangezien we voor anderhalve dag op en neer vlogen. Maar goed, het was er heerlijk weer en ik was nog nooit in PortAventura geweest. Zeker een hoogtepuntje.

Mei
Vanaf begin 2017 was ik samen met mijn vriendinnetje Veerle hard aan het trainen om een vijf kilometer te kunnen hardlopen. Ik had me samen met mijn nicht ingeschreven voor de Marikenloop en op 21 mei was hij daar: de dag van de waarheid. Ik liep mijn eerste vijf kilometer in 32 minuten en 40 seconden! Een prestatie waar ik super trots op was. De dag zelf was ook een super leuke ervaring. Omdat ik nu minder hardloop, is een vijf kilometer lopen weer een stuk moeilijker geworden. Maar hey, goede voornemens horen ook bij het eind van het jaar dus die zet ik vast op mijn lijstje 😉

Op 29 mei publiceerde ik mijn blog. Het idee voor het beginnen van mijn blog is ontstaan toen ik met mijn nicht in de auto zat naar de Marikenloop. Een week later stond mijn verhaal online. Ondanks dat ik niet een fulltime blogger ben, ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik Crohngetuige ben begonnen. Ik heb dan wel geen groot bereik, maar het is fijn en ontspannend om te bloggen en mijn verhalen met jullie te delen. Crohngetuige.com heeft dus absoluut een plekje op mijn hoogtepuntenlijst verdiend!

Mei was ook de maand waarin we ons huis kochten. Na een tamelijk lange zoektocht was het eindelijk zo ver. Een mega mijlpaal! Als ik het zo zie was mei een prima maand.

Juni
In juni werd een droom werkelijkheid. Samen met mijn vriend ging ik een weekend naar Liverpool. De geboortestad van mijn favoriete band The Beatles. We bezochten een aantal historische Beatle-gerelateerde plekken, waaronder de huizen van Paul McCartney en John Lennon. Als een kind zo blij. Ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom dit tripje op de lijst met hoogtepunten staat.

Juli/augustus
In juli was het tijd voor zomervakantie. Jeetje, nog een reis. Ik zie een trend hier. Met z’n zessen reden we vanuit Limburg naar Toscane waar we een privepaleis hadden bovenop een berg, inclusief zwembad en drie miljoen mooie uitzichten en terrassen. We hebben er acht dagen heerlijk genoten van het lekkere weer, de mooie uitzichten, het verschrikkelijk lekkere eten en vooral de liters limoncello prosecco die we daar binnen hebben gegoten. Topvakantie!

Op 7 augustus kregen we de sleutel van ons huis en kon het verbouwen dan echt beginnen. Zeker een hoogtepunt, ondanks dat het af en toe een stressvolle periode is geweest.

September/oktober
AAAAAMERIKAAAAAA!!!! Ja hallo, HET hoogtepunt der hoogtepunten van het afgelopen jaar. Over dromen waarmaken gesproken: Graceland. Maar ook fantastische vergezichten en prachtige natuur. New York. Alles. Mag ik terug?

Na Amerika kwamen eindelijk mijn katten in huis. Dat was en is nog steeds een heel groot hoogtepunt. Ze zijn super lief en heel gezellig en kroelen het liefst de hele dag door. ?

Persoonlijke ontwikkeling Niet dat ik na een paar gesprekken bij de psycholoog (ik zal hier binnenkort weer eens een blogje over schrijven) weer helemaal mentaal fantastisch in orde ben, maar ik heb wel de stap genomen om met iemand te gaan praten. En alleen al dat gegeven vind ik een plekje waard onder het kopje persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het goed van mezelf dat ik zo hard mogelijk aan mezelf werk om het mezelf (en mijn omgeving) zo makkelijk mogelijk te maken.

Daarnaast ben ik weer gaan sporten en wel crossfit. Daar heb ik nog niet zoveel ontwikkeling in doorgemaakt, maar crossfit in het algemeen is een behoorlijke ontwikkeling. Het is een sport die je volledig uit je comfortzone haalt. Het triggert je in het begin om zo hard mogelijk je best te doen om iets dat je niet kunt zo goed mogelijk probeert uit te voeren. Iedere keer een mini-overwinning op jezelf. Wel nadat je door een hel bent gesleept en alle spieren in je lijf daardoor pijn doen, maar dat nemen we dan maar op de koop toe.

Dit zijn ze wel zo’n beetje, de hoogtepunten van 2017. Ondanks dat ik me dit jaar niet altijd even lekker heb gevoeld, mag ik toch wel concluderen dat 2017 een goed jaar is geweest qua reizen en leuke dingen doen. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Op naar nieuwe hoogtepunten en mooie herinneringen. ?

Geef een reactie