Monthly favorites

Monthly favorites #3

Te laat, jaja. Maar ik had vakantie en vergat deze gewoon te uploaden. Maar hier is ‘ie: een nieuwe Monthly Favorites. Eigenlijk is dat helemaal niet zo’n goed nieuws, want dat betekent dat augustus alweer voorbij is. Voor je het weet is het kerst mensen… Maar eerst de hoogtepunten uit de afgelopen maand.

3 augustus: Kattenparadijs Mispoes
Kattencafé’s zijn tegenwoordig overal te vinden, maar ik was er nog nooit bij eentje binnen geweest. In Den Bosch hebben we Kattenparadijs Mispoes in de Orthenstraat en samen met mijn moeder en een vriendin van haar besloten we hier eens een kijkje te gaan nemen. En oh my… Er waren kittens. En wel DRIE! Naast dat de poezen ontzettend schattig waren, hebben we ook nog eens heerlijk gegeten. Aanrader dus!

4 augustus: Beekse Bergen
De zondag daarna ging ik samen met mijn vriendinnetje Chantal naar Safaripark Beekse Bergen. De laatste keer dat ik daar was kon ik nog amper lopen, dus het werd wel weer eens tijd. En nadat ik de Lion King had gezien natuurlijk helemaal. Ondanks dat we een topdag hebben gehad en ik echt als een kind zo blij was om leeuwen en giraffen van heel dichtbij te zien, had ik soms toch gemengde gevoelens ? In het park hebben veel dieren veel ruimte, voornamelijk bij de autosafari. Maar toch is het natuurlijk niet hun natuurlijke leefomgeving én rijden er dagelijks superveel auto’s door hun verblijf. Safaripark Beekse Bergen zet zich samen met Stichting Wildlife in voor een betere wereld, waarmee onder andere geld wordt ingezameld voor projecten rondom leeuwen, jachtluipaarden, okapi’s, chimpansees, gieren en olifanten, dus dat is natuurlijk heel goed. Tóch denk ik soms: moeten we hier met z’n allen niet ook mee stoppen? Maar als ik dan zie hoe nieuwsgierig de giraffen over het park hobbelen en aan alle auto’s komen snuffelen, denk ik dat ze het toch best goed naar hun zin hebben daar in Hilvarenbeek.

9 augustus: Eten bij Stefano’s
Stefano’s is een van mijn favoriete restaurants in Den Bosch. Het is een pizzaria in de Stoofstraat waar ze heerlijke pasta’s en pizza’s serveren. Mijn vriendinnetje Moniek kwam dit weekend naar Den Bosch, dus een uitgelezen kans om haar kennis te laten maken met Stefano’s. Het was heerlijk weer waardoor we buiten konden eten. Wat ik superleuk vind is dat het terras gewoon op straat is. Geeft een soort van extra Italiaans sfeertje? Denk ik? Oh en het eten is dus ook heerlijk.

15 augustus: Once Upon A Time in Hollywood
Donderdag kwam de nieuwe Tarantino-film uit. Ik had er van te voren niet zoveel van verwacht, wat heel goed heeft uitgepakt. Ik vond de film echt fantastisch. Bijna drie uur lang naar Leo en Brad kijken is natuurlijk sowieso geen straf, maar als je er dan ook nog heel hard bij kan lachen is dat alleen maar een win-win-win. Plus: in de VUE in Den Bosch hebben ze mega-chill stoelen waardoor je ongeveer liggend de film kunt kijken. Wie wil dat nou niet?

16 augustus: Spelletjes avond
Vrijdags ging ik uit mijn werk mee met mijn collegaatje Dibbes voor een supergezellige spelletjesavond. Voordat zijn zusjes kwamen hebben we eerst op het dakterras (met uitzicht over Amsterdam…) geborreld. De rest van de avond hebben we Mario Party en Mario Kart gespeeld. Soms heb je van die dagen of avonden die je bij blijven en die speciaal voor je zijn. Ken je dat? Deze dag en avond was er een.

18 augustus: Wijn en sushi
Op zondag ging ik naar Nijmegen waar ik had afgesproken met Elske en Silvia om te lunchen en te kletsen. Uiteindelijk werd dat iets meer dan alleen lunchen en kletsen, want er kwam ook wijn bij kijken en uiteindelijk ook sushi. We hebben lekker in het zonnetje gezeten en gelachen om de stomste dingen. Was een hele fijne afsluiter van de week!

20 augustus: Twice Upon A Time in Hollywood
Jup. Nog een keertje. Waarom ook niet?

24 augustus: Sprietlopen
Oorspronkelijk kom ik uit een dorpje genaamd Puttershoek. Ieder jaar wordt daar het NK Sprietlopen georganiseerd. Sprietlopen is een fenomeen in het dorp. In de kleine haven wordt een houten balk (spriet) gelegd die van de ene kant van de kade naar de andere kant gaat. In het midden wordt de spriet ingesmeerd met zeep. De uitdaging is dus om droog naar de overkant te komen. De hele dag is het feest en dat gaat door tot in de vroege uurtjes. Van het hele sprietlopen krijg ik niet zoveel mee, maar in de avond ben ik altijd van de partij. Dit jaar samen met Chantal.

26 augustus: VAKANTIE!
Eindelijk was het zo ver. Samos. De eerste week ging Nikki mee, de tweede week kwam Moniek. Omdat de hele vakantie fantastisch was komt hier later een apart blogje over.

Geef een reactie