Monthly favorites

Monthly favorites #4

Oktober is daar. De herfst is begonnen, de zomer voorbij. Zeg maar dag tegen de zonnige dagen en hallo tegen de koude, korte dagen. So long zwoele zomeravonden, hello avonden op de bank met een dekentje en een kop thee. Fan van de herfst en winter? Ik niet. Hoogtijd om dus nog even na te genieten van de laatste zomermaand: september.

1 t/m 9 september
De maand begon natuurlijk fantastisch. Onder de Griekse zon genieten van het mooie blauwe water, van heerlijk eten en drinken en gezelligheid met vrienden. Het was een prachtige vakantie met een hele hoop mooie herinneringen. De laatste dagen heb ik iedere avond nog net de zon niet zien opkomen. Het was vaak gewoon te gezellig om te gaan slapen, dus waarom zou je? We hadden een ritme. ’s Ochtends naar het strand tot het begin van de avond. Even een dutje doen, vervolgens douchen en klaarmaken voor het avondeten. Lekker laat eten en lang tafelen. Vervolgens verplaatsen naar Manos voor een potje Uno onder het genot van een biertje. Daarna een dansje bij Vagelis en de avond afsluiten aan het strand. Meer heb je niet nodig, toch?

Dansen bij Vagelis met Jeremy, Panagiotis en Moniek

14 september: reünie Havo voor Muziek en Dans
De zaterdag na mijn vakantie stond er iets heel leuks op de planning: mijn klasgenoten van de middelbare school weer zien. Oud-klasgenootje Liv en ik organiseerden samen de reünie waar we ook leraren voor hadden uitgenodigd. We spraken af bij Biergarten in Rotterdam. Ik was er nog nooit geweest, maar wat een onwijs toffe plek! Het was superleuk iedereen weer te zien en om te horen waar iedereen inmiddels mee bezig was. Het voelde helemaal niet alsof we elkaar al jaren niet meer hadden gezien, vond ik. Iedereen zag er in mijn ogen nog precies hetzelfde uit, niemand was ouder geworden. Ook de leraren niet! Na afloop ben ik samen met Matthijs, Tom, John en Merel nog de Strano ingedoken tot in de vroege uurtjes. Heftig was het, maar ontzettend gezellig! De volgende dag at ik ’s avonds bij Matthijs. Zijn moeder kwam op bezoek en die had ik ook al heeeeel lang niet meer gezien. Het voelde als vanouds, alsof we elkaar nog iedere week zagen.

Havo voor Muziek en Dans reünie van Biergarten Rotterdam

16 september: eerste gitaarles
Op maandag had ik mijn eerste gitaarles. Ik had de hele zomer goed geoefend op akkoorden en liedjes om goed voor de dag te komen. We speelden één van mijn favo’s: American Pie van Don McLean. Het was ontzettend leuk en ik ben heel blij dat ik dit ben gaan doen 🙂 Op naar meer lessen en dus meer liedjes!

20 september: De Lama’s
Voorafgaand aan hun shows in de Ziggo Dome, spelen De Lama’s in een aantal theaters in Nederland. Zo ook in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Samen met mama ging ik er naartoe en we hebben een heerlijke avond gehad. Het was zo leuk ze weer op het podium te zien! Nu al zin in de Ziggo-show in november.

Jut en Jul op Samos

28 en 29 september: weekendje gezelligheid
Op zaterdag had ik afgesproken met mijn vriendinnetje Chantal om gezellig te gaan eten bij de Pastaclub in Oud-Beijerland. Natuurlijk aten we veeeeeeeel te veel (brood vooraf, pasta als hoofd, tiramisu na…), maar lekker was het wel. Daarna dronken we nog iets voordat we weer richting huis reden. De volgende dag ging ik samen met mijn mutti en haar vriendin Ingrid winkelen in Den Bosch. ’s Avonds bestelden we Indiaas en keek ik met Roy de film Forgetting Sarah Marshall. Als je die niet hebt gezien: kijk ‘m. Is hilarisch!

Dit was september! Op naar een nat, herfstachtig oktober…

Geef een reactie