Persoonlijk

New job, who dis?

Na een lange radiostilte, ben ik er weer. En met leuk nieuws: ik heb een nieuwe baan. Afgelopen week was mijn eerste werkweek en dat was rete spannend natuurlijk. Hoe, wat, waar ga ik allemaal vertellen in dit blogje. Komt ‘ie. 
Bijna vier jaar lang werkte ik bij productiemaatschappij Sarphati Media, waar ik heel veel verschillende en mooie dingen heb gemaakt. Lieve mensen om me heen, een klein gezellig clubje. Maar, het werd tijd om eens verder te gaan kijken. Andere omgeving, nieuwe mensen en verandering. Laat verandering nou niet per se mijn sterkste kant zijn, dus je begrijpt dat ik het verlaten van mijn veilige omgeving DOODENG vond. Maar goed, daar kom je wel weer overheen, toch?

Wat doe je nu?

Ja, dat is dus het leuke. De functie is helemaal nieuw en moet nog worden opgezet. Ik werk voor het NPO Radio 1 programma Nieuws & Co (NTR/NOS). In dat programma zit sinds 1 januari een rubriek genaamd ‘Waar is Waldy?’, waarin verslaggever Waldy van Geenen een bepaald nieuwsonderwerp van de dag bij de mensen thuis aan de keukentafel bespreekt. Voor die rubriek ga ik de social media opzetten. Want die is er niet. Een supercreatieve en leuke taak dus!

Afgelopen maandag had ik mijn eerste dag. Om half 10 melde ik me bij de receptie van de NOS. Vanaf het eerste moment was het meteen duidelijk dat alles compleet het tegenovergestelde is van wat ik gewend ben. Een receptie om mee te beginnen. Pasjes om het gebouw binnen te komen, een gigantische redactievloer. Of alleen al het feit dat er honderden mensen bij de NOS werken in plaats van de vier die ik gewend ben. Heel spannend om van het ene uiterste naar het andere te gaan, maar ook ontzettend leuk.

Van tevoren heb ik nagedacht over hoe ik die eerste week in zou gaan. De eerste dagen van een nieuwe baan kunnen namelijk nogal pittig zijn. Hoe ga je daarmee om? Ik besloot het vooral allemaal over me heen te laten komen en alles rustig op me in te laten werken. Dat werkte heel goed, zo kon ik rustig een beetje wennen op mijn nieuwe werkplek.

De eerste week stond voornamelijk in het teken van het leren kennen van het bedrijf, de mensen van de redactie Nieuws & Co en brainstormen over ideeën voor de socialkanalen. Samen met andere socialredacteuren van de NOS en leden van ons eigen redactieteam, hebben we een aantal ideeën die we de komende week kunnen gaan uitwerken zodat ik zo snel mogelijk aan de gang kan. Ik merk dat ik onwijs veel energie heb gehaald uit de eerste week en ik hoop die lijn door te kunnen trekken. Tuurlijk was het ook echt slopend, zoveel nieuwe indrukken en nieuwe mensen. Maar ik heb er een heel goed gevoel bij en ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Nu heb ik een dagje vrij en begint vanavond carnaval voor mij. Een fijne afsluiting van een toffe eerste werkweek! Op naar week twee. Alaaaaaaf! 🙂

 

2 Comments

Geef een reactie