Persoonlijk

Off-day hebben hoort erbij

Woensdag, de dag die de week door midden breekt. Soms is het pas woensdag, soms is het al woensdag. Mijn week begon eigenlijk goed met een prrrrrima maandag en dinsdag had ik eigenlijk ook niets te klagen. Woensdag was wel ff anders. Dat werd een off-day.

Ik merkte dat eigenlijk pas vrij laat. Te laat, want als ik er eerder aan toe had gegeven had ik mezelf hoofdpijn en frustratie kunnen besparen. Ik had een training gepland om 20:00 uur, dus moest toen ik thuiskwam snel iets eten om op tijd te zijn. Ik voelde al een klein beetje hoofdpijn opkomen, maar ik dacht dat dat wel zou wegtrekken. Dus ik ging gewoon lekker trainen.

Het was mijn slechtste training ooit. Al bij de voorbereidingen op de work out ging het mis. Een oefening die ik gewoon zou moeten kunnen doen lukte voor geen meter. Ik kreeg het niet voor elkaar. En in plaats van dat te accepteren, raakte ik gefrustreerd terwijl ik iedereen extra gewicht zag pakken. Stond ik daar met mijn mini barbell. Ik ging dus ook gefrustreerd de work out in waardoor ik uiteindelijk mijn gewicht van de stang moest halen en met een lege barbell door moest. Ik was zo teleurgesteld in mijzelf. Waarom kon ik nou niet gewoon ff focussen en alles geven?

“Het hoort erbij!”, zei de coach nadat hij me had gevraagd hoe het ging en ik zei dat het niet ging. Ja, dat klopt. Het hoort erbij. En het mag ook. Ik heb dan ook meteen na de training tegen mezelf gezegd: ok, jammer. Morgen weer een dag. Tuurlijk baalde ik. En flink. Mijn hoofdpijn was ook erger geworden. Maar het hoeft niet te betekenen dat de rest van de week ook stom verloopt. Sterker nog, dat heb je misschien wel zelf in de hand. In de auto werd ik gebeld door mijn lieve vriendinnetje Nikki die mij al een heel eind op weg hielp naar een beter humeur. Ik propte er nog een bak havermout in, gewoon omdat ik daar zin in had, pakte een warme douche en kroop om half 10 onder de wol. Met mijn beide katten aan mijn zij. Vastberaden om de volgende dag een betere dag te hebben.

Dat lukte! Gisteren was weer beter. Ik heb ook niet meer gebaald om het hebben van een off-day, dat heeft namelijk helemaal geen zin en het verpest de rest van je week. Een off-day hebben hoort er inderdaad bij. Soms heb je dat misschien wel gewoon even nodig. Als een soort schop onder je kont. Zo van: doe ff normaal. Ondanks dat zo’n dag niet leuk is, helpt het je wel om de volgende dag beter te zijn. Om positieve energie te verzamelen die je mee kunt nemen in de rest van je week. Nu is het vrijdagmiddag, ik ben klaar met werken en het is tijd voor vega hamburgers en gezelligheid. Tijd voor positieve energie, tijd voor gezelligheid. Geen off-days meer voor nu. Fijn weekend!

Geef een reactie