Over mij

Hi!

Mijn naam is Zoë Lefèvere, 28 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Crohngetuige.com. Toen ik in 2017 samen met mijn nicht op pad was naar mijn allereerste hardloopwedstrijd, ontstond het idee voor het oprichten van een blog. Meteen die avond begon ik met het opschrijven van mijn verhaal. Niet veel dagen later stond mijn blog online! Ik blog hier over het hebben van de ziekte van Crohn, maar ook over andere dingen die mij bezig houden zoals sport, reizen, psychologie en allerlei andere dingen die mij bezighouden of die ik meemaak.

Studie
Nadat ik de Havo voor Muziek en Dans heb gedaan, ging ik journalistiek studeren aan Fontys in Tilburg. Mijn eerste stage liep ik bij het Brabants Dagblad en mijn tweede bij productiemaatschappij Skyhigh TV in Hilversum. Ik wist al snel dat ik niet echt richting het nieuws wilde. Programma’s maken leek mij veel interessanter en bovendien leuker. Ik ben afgestudeerd in de richting televisie, maar werk inmiddels bij NPO Radio 1 waar ik redacteur ben voor het programma Nieuws en Co.

Hobby’s
In mijn vrije tijd loop ik graag hard, speel ik gitaar of piano, kroel ik met mijn katten op de bank, kijk ik Friends, spreek ik af met vrienden of vriendinnen of ga ik op reis.

Crohngetuige
In de zomer van 2015 werd bij mij de Ziekte van Crohn geconstateerd. Een chronische darmziekte waarvan de oorzaak eigenlijk nog steeds niet bekend is. Doormiddel van deze blog wil ik mijn verhaal en ervaringen delen en daardoor wellicht jongeren helpen om met deze ziekte om te gaan. Dat is prima te doen, maar soms een hele uitdaging! Daarnaast hoop ik dat erover schrijven en praten mij zelf ook helpt om goed met Crohn om te gaan. Ik ben inmiddels ruim zes jaar verder, maar ook ik leer nog iedere dag. Buiten mijn ziekte om wil ik natuurlijk ook vooral de leuke dingen uit mijn leven laten zien! Daarom vind je hier niet alleen Crohn-gerelateerde artikelen, maar ook over allerlei andere dingen die ik meemaak. Ik laat de Crohn namelijk niet mijn leven bepalen, je moet er alleen mee leren leven.

Liefs

© Caboom Media